L o a d i n g
X

Moștenirea Culturală a Cartierului Obor

SkyLight Residence, Acolo Unde Istoria Întâlnește Viitorul

SkyLight Residence onorează cartierul Obor și creează un puternic sentiment de comunitate prin dezvoltarea unui proiect orientat către familie. Spațiile educaționale, cum ar fi o școală privată, creșe, grădinițe și 28.000 de metri pătrați de spații verzi, sunt la o distanță accesibilă de mers pe jos de apartamente, birouri, spații comerciale și locuri de agrement precum magazine și restaurante.

Istoria cartierului Obor se întâlnește cu viitoarea nouă inimă a Oborului

În onoarea zonei istorice din Obor, familia Topolinski dedică spații publice exterioare unde vor fi expuse pompe folosite odinioară la Fabrica Aversa. Aceasta este o modalitate prin care SkyLight Residence sărbătorește istoria acestei fabrici de producție importante și invită locuitorii să afle mai multe, educând și conectând astfel comunitatea noastră.
O altă modalitate prin care SkyLight Residence onorează cartierul Obor este prin integrarea elementelor semnificative Pieței Obor. Fațada clădirilor din ansamblul SkyLight Residence va respecta același tip de cărămidă folosit la realizarea pieței, sincronizând astfel frumoasa istorie a zonei.
Fabrica Aversa, un reper în patrimoniul industrial local, a fost cândva un centru activ de producție, contribuind semnificativ la structura economică și socială a comunității, până când activitatea s-a oprit în 2006. De atunci, terenul a rămas inactiv, păstrând o moștenire bogată care așteaptă să fie transformată și revitalizată.

Cronologie

1760 - Prima atestare

Piața Obor este înființată.

1830 - Stabilirea permanentă a Pieței Obor

Piața Obor se stabilește permanent în locația actuală și este redenumită „Târgul Moșilor”.

1853 - Inaugurarea primei mori cu aburi din România

Construirea Morii lui Assan, situată între Obor și Lizeanu, marchează o etapă importantă în industrializarea zonei.

1936 - Începerea construcției Halelor Centrale Obor

Lucrările pentru edificarea Halelor Centrale Obor sunt inițiate.

1950 - Inaugurarea Halelor Centrale Obor

Halele Centrale Obor sunt deschise oficial, devenind un reper important al zonei.

1975 - Deschiderea complexului comercial Bucur Obor

Complexul comercial Bucur Obor își deschide porțile, oferind o gamă diversificată de servicii și produse.

Anii 1970 - Reînnoire urbană

Ca parte a unui proiect amplu de modernizare urbană în București, vechea piață a fost demolată și înlocuită cu hale moderne, locuințe publice și un mic parc.

2007 - Schimbări în statutul pieței

Fosta Piață Obor, demolată în august 2007, a fost una dintre cele mai vechi piețe agroalimentare din Europa de Est. În locul acesteia a fost construită o piață nouă.

2010

În 2010, noua Piață Obor a fost inaugurată, devenind cea mai mare piață agroalimentară din România.

Prezent - Hub cultural și comercial

Astăzi, Piața Obor este un centru vibrant al culturii și comerțului, oferind produse proaspete, preparate tradiționale și meșteșuguri locale, păstrând spiritul autentic al pieței.

Solicită o ofertă

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.